Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 5 mars 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se
RF:s tidigare online-lösning för idrotten är på väg att ersättas av en ny webbmiljö som heter "Idrott Online Klubb".
 

Tidigare "Klubben Online" är föråldrat och går inte att utveckla eller förbättra. Det kommer därför att börja fasas ut den 31 december 2008, vilket inte betyder att hela systemet kommer att släckas ner på direkten, men att det successivt kommer att träda ur funktion.

Därför är det viktigt att ni i er klubb redan nu förbereder er på att byta till det nya systemet.

Idrott Online Klubb baseras på webbpubliceringssystemet EPiServer och erbjuder föreningen förbättrad administration, kommunikation och information både mellan föreningens medlemmar och mellan förening och förbund.

Förutom en tydligare och mer användarvänlig design ska det vara betydligt enklare att uppdatera er hemsida. Genom möjligheten att erbjuda medlemmarna personlig inloggning kan ni också bemöta dessa på ett helt annat sätt än tidigare. Bland annat kan ni skapa arbetsrum, vilka kan liknas vid avdelningar eller minihemsidor under er Idrott Online Klubb-hemsida.

En annan stor fördel med nya Idrott Online Klubb är kalenderfunktionen som är betydligt mer utvecklad än föregångaren i Klubben Online.

Via Idrott Online Klubb kommer även din förening att kunna hantera hela LOK-stödsrapporteringen och all administration kring Idrottslyftet som numera sköts helt elektroniskt.

Dessutom är hanteringen av föreningens medlemsregister utvecklad. Alla personer i ert medlemsregister kommer att automatiskt uppdateras kontinuerligt mot folkbokföringsregistret vilket gör att du i föreningen inte själv behöver göra det.

För mer information om Idrott Online Klubb se länk i högerspalten.

 

 

 

Frågor och svar som hjälper dig vidare

 

 

Hur kommer jag som förening igång snabbast?


Gå in på Idrott Onlines hemsida (se länk till höger) och läs hur du ska göra för att aktivera en sida för din förening.
 

Måste jag göra detta nu, kan jag inte vänta?


Det är bra om du kommer igång så fort som möjligt att använda den nya lösningen då det finns mycket bra funktioner som kan hjälpa dig administrera internetsidan.
 

Vad kostar det?
 


Idrott Online Klubb erbjuds föreningar kostnadsfritt i grundversionen. Grundversionen har mycket funktioner men vill ni ha ytterligare funktionalitet finns även den möjligheten.

 

Jag har redan en Klubben Online sida, måste jag ha en ny?


Klubben Online har planerad utfasning den sista december 2008 och du behöver i så fall så fort som möjligt få igång din nya sida och flytta över informationen.

 

Jag kan inte data och teknik, hur ska jag gå vidare?


Systemen är byggda så att du som användare inte ska behöva ha avancerade kunskaper. Verktyget är utformat på ett enkelt sätt och du ser tydligt vad som du ska göra.

 

Kan man få utbildning?


Ja, SISU idrottsutbildarna genomför utbildning över hela Sverige. Ta själv reda på var närmaste utbildning är för dig och anmäl dig. Se mer på Idrott Onlines hemsida under rubriken "Utbildning".

 

Jag har mycket material på min Klubben Online sida, hur ska jag får över allt?


Bilder från bildarkivet får du hämta ner till din dator och sedan ladda upp i den nya lösningen. Artiklar mm får du "kopiera" över från gamla sidan till den nya. Det finns ingen lösning för att automatiskt föra över data. Vid en flytt av data på detta sätt kan man passa på att sortera bort sådant som också är ointressant att spara.

 

Jag har redan Idrott Online Klubb, vad behöver jag göra?


Bra, egentligen ingenting förutom att bara jobba vidare med sidan och lägga in dina medlemmar, med personnummer, i medlemsarkivet så att allting är uppdaterat. Passa på att anmäla dig till en kurs om något känns tveksamt eller osäkert.