Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Friidrottsår i kompakt format

Foto: alj

 28 aug, 2009.1960 hette världens bästa sprinters Armin Hary och Wilma Rudolph, man hoppade med stålstav, Sverige hade för andra OS:et i rad (det skulle bli två till f ö) blivit utan friidrottsmedalj, Etiopiens Abebe Bikila chockade med att vinna maran, kvinnliga löpprogrammet på OS som haft 200m som längsta distans kompletterades med 800m - och årsboken Friidrott debuterade!
     Så när "Friidrott 2008" publicerades för några veckor sedan var det en i det närmaste halvseklet lång tradition som nuvarande redaktören (den bara tredje totalt!) Jonas Hedman upprätthöll.
     På drygt 400 sidor sammanfattas både det nationella och det internationella friidrottsåret 2008 i artiklar, bilder, resultatlistor och statistik. Intressant redan nu förstås, men kanske framförallt värdefullt som ett historiskt dokument där man enkelt kan hitta "allt" om 2008 samlat mellan två pärmar.
     Läs mer om "Friidrott 2008" på förlaget Textografs hemsida. (Där ges också information om hur den som blivit sugen på att lära mer om friidrottens historia och utveckling under de senaste femtio åren kan skaffa tidigare årgångar av boken.)

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9