Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 2 mars 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Ögonblicket: Mikko Lahtio vänder sig om och ser då tre gula linnen närmast bakom sig över mållinjen.

Ögonblicket: Mikko Lahtio vänder sig om och ser då tre gula linnen närmast bakom sig över mållinjen.
Foto: Deca Text & Bild

Persande 800-trio avgjorde

 30 aug, 2009.Inför avslutande 800 meter hade det svenska manliga laget lyckats skaffa sig ett försprång på sex poäng - lika många som Finland skulle vinna grenen med enligt papperslandskampen som byggde på årbästanoteringarna.
     Men trots att svenskarna överträffat de uträkningarna i flertalet grenar förlitade sig den finska taktiken ändå på att Johan Walldén och Anton Asplund inte skulle klara av högt tempo, i egenskap av - enl årsbästa - 1:50-löpare.
     Den svagaste finländaren, Rami Oravakangas, skickades ut på något som visade sig bli ett kamikazeuppdrag. 400 meter på 52.8 var fort nog för att ta kål på farthållaren och för att föra fram de tre svenskarna till andra-tredje-fjärde plats på nya pers.
     +2 i stället för -6 poäng och säkrad landskampseger. För Joni Jaakos del blev det en liten putsning av rekordet medan Anton och Johan sänkte sig med dryga sekunden.
     Johan Wissmans vinst på 200 meter var däremot helt enligt ritningarna. Där var det i stället tiden, 20.56, som överraskade. Nytt årsbästa med en dryg tiondel trots att Johan kände sig rejält mörbultad efter lördagens 400 meter och en säsong då han besvärats av återkommande känningar och krämpor.
     – Så jäkla glad att jag helt plötsligt kunde springa så bra. I igår hade jag bara ont i hela kroppen efter loppet. Helt plötsligt när jag värmde upp idag så kändes bra för en gångs skull. Just nu är jag ju relativt sett bättra på 200 än 400. Det är ju alltid något.
     Fem år efter Finkampssegern på nästperset 13.53 lyckades Philip Nossmy återvända till Ullevi som en segrare. I en stenhård duell med Juha Sonck fläkte MAI:aren sig förbi på de sista släta meterna mot mål.
     Alla Finnkampsresultaten.

Senaste veckan
Veckan 24.2 - 2.3

Förra veckan
Veckan 17.2 - 24.2

Två veckor sedan
Veckan 10.2 - 17.2