Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


En man som visste vad han talade om!

En man som visste vad han talade om!
Foto: alj

En tränarlegend på besök

 19 okt, 2009.Långt innan Sebastian Coe blev general för London-OS, långt innan Sebastian Coe blev Lord Coe, ja t o m långt innan Sebastian Coe för trettio år sedan blev världens bäste medeldistanslöpare var George Gandy en välrenommerad medel/långtränare med sin bas vid universitetet i Loughborough.
     Kopplingen till Coe är extra relevant när det gäller att definiera Gandys gärning eftersom det var just tack vare Gandy som en tanig tonåring som kom till Loughborough med ett elegant löpsteg och hyggliga men inte uppseendeväckande personliga rekord förvandlades till en av friidrottshistoriens allra största.
     Men George Gandy är samtidigt dagsaktuell nu 2009 som tränare för sommarens VM-tvåa på 1500m Lisa Dobriskey. Så det fanns verkligen tyngd bakom orden när han på lördagen föreläste vid medel/långfolkets helgsammandragning på Bosön.
     Läs vår rapport som sammanfattar de viktigaste tankarna och principerna bakom över trettio års "produktion" av internationellt konkurrenskraftiga löpare på sträckor från 800m till marathon.