Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


SM-guldet i tiokamp gjorde Petter Olson till

SM-guldet i tiokamp gjorde Petter Olson till "Månadens friidrottare".
Foto: Deca Text & Bild

Petter namnet i september

 21 okt, 2009.Årets sista SM-tävling var mångkamperna i Eskilstuna den 5-6 september och det var också där vi fann vår "Månadens friidrottare": 18-årige seniormästaren i tiokamp Petter Olson, Malmö AI.
     En snygg - men också smått överraskande - punkt på en säsong där Petter redan två månader tidigare varit en stark kandidat till utmärkelsen. Vid junior-EM i Novi Sad hade han ju blivit bäste svensk då han tog silver på nya svenska juniorrekordet 7.734 poäng.
     Rimligen borde denna perfekt formtoppade urladdning på det stora säsongsmålet ha inneburit att krafterna som oundgängligen måste till för en lyckad tiokamp varit tömda för året.
     Men så var det alltså inte utan Petter kunde en och en halv månad senare i Eskilstuna göra säsongens tredje - och karriärens hittills bästa - tiokamp med seniorredskap, när han tog hem SM på nya personliga rekordet 7.320 poäng.
     Om hur det var möjligt, om hur framtidsplanerna ser ut och om mycket annat berättar Petter i vår Månadens-intervju "Kul att tävla och umgås med mångkampsgänget!"
     
     Anm: Det var i januari 2004 som friidrott.se började utse "Månadens friidrottare" för att "uppmärksamma en svensk friidrottare som under den gångna månaden gjort en prestation värd att lyfta fram litet extra".