Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Deca Text & Bild

Oktobers namn är Joel

 4 nov, 2009.På förra månadens allra sista dag gjordes den prestation som renderade titeln "Månadens friidrottare": Då vann nämligen Hälles Joel Bodén den manliga NM-terrängtesten vid Finalloppet genom att på slutet spurta ifrån förhandsfavoriten Erik Sjöqvist.
     Segern i sig - som dessutom alltså gav Joel en plats i NM-truppen - var förstås ett glädjeämne, men det som gjorde den speciell var att det handlade om Joels egentliga återkomst till den nationella scenen efter tre år fyllda av skador, operation och massor med rehab.
     Tre år utan en enda bantävling hade nog gjort att många nästan glömt bort att en 23-årig Joel sommaren 2006 gjorde 3:40 på 1500m och att han vid EM på Ullevi var bara en handfull tiondelar från avancemang till final.
     Men Joel själv hade inte glömt utan envist jobbat vidare för att en gång komma tillbaka till eliten. Säkerligen styrkt av att den lyckade sommaren 2006 hade kommit efter en tidigare flerårig skadebetingad frånvaro från tävlingsbanorna.
     Rubriken på vår Månadens intervju "Det brinner till inom mig" beskriver på ett bra sätt hemligheten bakom Joel Bodéns extraordinära förmåga att inte ge upp helt när skadorna radade upp sig. Hela intervjun.