Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Personbästa, SM-guld - och dessutom

Personbästa, SM-guld - och dessutom "Månadens"!
Foto: Deca Text & Bild

Erik "Månadens" för februari

 4 mar, 2010.Med SM-tävlingar för både seniorer och juniorer samt två internationella galor plus mängder av "vanliga" tävlingar erbjöd februari många tillfällen att göra det där "lilla extra" som karaktäriserar den som blir "Månadens friidrottare" här på friidrott.se.
     En som verkligen tog vara på dessa möjligheter var Glanshammars juniorhöjdhoppare Erik Sundlöf som dessutom avslutade perfekt på inne-SM: Felfri hoppning t o m nya perset 2.19 gav första senior-SM-guldet och det redan närmare fyra månader före 19-årsdagen!
     Det var också den logiska kulmen på en innesäsong där Erik i alla tävlingar utom en överträffat det tidigare personliga rekordet 2.13 från i somras. Också värt att notera är att Erik - trots flera som det känts jämbördiga konkurrenter - inte förlorat mot någon annan svensk i vinter (i SamsungGalan bröts tävlingen i förtid av arrangören).
     I Månadens-intervjun svarar Erik på våra frågor om bl a hur det hela började, vad som ligger bakom lyftet nu i vinter och vilka tankar om och planer för framtiden han har.