Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Ny vinnare i Julfrågesporten!

Stefan, Du bist ein Berliner!!

Stefan, Du bist ein Berliner!!
Foto: Deca Text & Bild

 2 apr, 2010.Det har kommit mycket - bl a en intensiv inomhussäsong - emellan, men nu är det äntligen dags för redovisning av de rätta svaren och "medaljörerna" i den utmanande frågesport rubricerad "Ich bin ein Berliner" friidrott.se presenterade på Juldagen.
     Att den återigen var utmanande visade sig av att bara ett enda av de 23 inskickade lösningsförslagen hade korrekt svar på alla 17 frågorna. Och vinnaren var dessutom en "rookie" i sammanhanget som besegrade bl a den ytterst rutinerade trion Christer Söderberg (etta '08), Birger Fogelberg ('01, '06 och '07) och Anders Borgström ('03, '04 och '05).
     Även om han var färsk i frågesportkretsen är den nye mästaren dock ingen "okänd nykomling" i friidrottssammanhang: Det handlar nämligen om Stefan Borg, som sedan 2008 är ledamot i förbundsstyrelsen!
     Bakom Stefans fulla pott (17 rätt) följde sedan på 16 rätt vardera Anders Borgström och ännu en "nykomling" i sammanhanget, nämligen Claes Hansen (ordförande i IF Rigor). "Silvret" gick till Anders eftersom hans svar kom in tidigare än Claes'.
     Det bästa med delta i frågesporten är egentligen allt man lär sig medan man letar sig fram till svaren. Därför vill vi varmt rekommendera även den som inte själv deltog att läsa sammanställningen av frågorna och svaren eftersom där också finns fylliga och lärorika kommentarer.
     Julfrågesporten: Frågorna, svaren och kommentarerna