Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 21 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: alj

En god bok - 2

 3 jun, 2010.Även om mycket information numera finns tillgänglig ett musklick bort på nätet har de sammanfattande böckerna fortfarande ett stort värde, dels som historisk dokumentation, dels som ett samlat "uppslagsverk".
     Den ultimata internationella årsstatistikboken är klassikern "Athletics" med rötterna tillbaka till början av 1950-talet och som haft det nuvarande bibelformatet (608 sidor!!) i mer än ett kvartssekel.
     "Athletics 2010" kom som vanligt från tryckeriet i England i maj och finns nu att beställa från Idrottsbokhandeln. Stommen är som vanligt djupa (150-200) årsbästalistor för förra året men där finns mycket annan information, t ex genom-tidernalistor och nationsmästarna i "alla" länder.
     De fylliga faktabifografierna på världens ledande friidrottare i dagsläget är också synnerligen matnyttiga. Sverige representeras i den avdelningen av tio aktiva: Magnus Arvidsson, Alhaji Jeng, Mustafa Mohamed, Christian Olsson, Linus Thörnblad, Nicklas Wiberg, Johan Wissman, Emma Green, Susanna Kallur och Carolina Klüft.
     Beställ "Athletics 2010" från Idrottsbokhandeln

Senaste veckan
Veckan 14.9 - 21.9

Förra veckan
Veckan 7.9 - 14.9

Två veckor sedan
Veckan 31.8 - 7.9