Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Deca Text & Bild

Månadens i september:
Lidingösensationen David

 12 okt, 2010.Att vara en överraskande debutant när man gör sin 15:e start i en tävling kan låta som en paradox. Men när man går upp från ungdoms- och juniordistanserna till seniorernas 30 km blir Lidingöloppet något helt annorlunda.
     Därför var det verkligen en sensation då Högbys 23-årige David Nilsson blev fyra och bäste svensk när han sista helgen i september gjorde sin allra första seniorstart på den legendariskt tuffa tremilen.
     Visst hade David gjort ett par hyggliga halvmaror tidigare under sommaren men nästan en mil till och asfaltsunderlaget utbytt mot skogs- och ängsmark innebar ändå en utmaning av en annan dimension.
     Det visade sig emellertid i praktiken att den skärpningen var till "rookien" Davids fördel: Han avancerade stadigt placeringsmässigt och på slutmilen tog David in rejält också på tvåan Mutai och trean Utriainen.
     Förutom framgången i loppet gav det även en tydlig signal om att "riktig" långdistans förmodligen är Davids framtidsbransch. Av vår Månadens-intervju framgår att det är det något han också själv på allvar börjat reflektera över. Läs hela intervjun!
     Allt om "Månadens friidrottare" inkl förteckning över alla som tidigare fått utmärkelsen.
     PS. Se också vår sammanställning över David Nilssons personliga Lidingöloppshistorik 1994-2010.