Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Satte punkt med seger i Finnkampen - på bortaplan.

Satte punkt med seger i Finnkampen - på bortaplan.
Foto: Deca Text & Bild

Inte riktigt tretusen hinder ...

 20 okt, 2010.... men nästan. För när Mustafa Mohamed avslutade sin karriär som hinderlöpare med att vinna på Finnkampen i Helsingfors för en dryg månad sedan var det sitt 79:e lopp på distansen han hade genomfört.
     Och med 35 hinder i varje lopp blev det alltså totalt 2765 hinder som hade passerats under den karriär som hade smugits igång 14 år tidigare och som sedan utspelat sig i den internationella senioreliten i 8 år.
     Fem finaler på global nivå - två OS och tre VM - understryker den höga internationella klassen, men det kanske allra mest spektakulära och sensationella prestationen gjorde Mustafa ändå den 28 juli 2007.
     Då raderade han nämligen helt oväntat från den svenska rekordlistan de 8:08.02 som Anders Gärderud hade noterat på dagen 31 år tidigare när han i Montreal vann OS-guld på nytt världsrekord.
     Mustafas hinderkarriär hör alltså verkligen till den svenska friidrottshistorien. Därför har friidrott.se nu dokumenterat den både i rena resultatsiffror och genom Musses egna tillbakablickande kommentarer.
     * Alla Musses lopp på 3000m hinder
     * Musses svar om hinderkarriären

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9