Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 27 februari 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Varför skall det bli mycket svårare att kvala in till VM?

 26 nov, 2010.Skärpning över nästan hela linjen - så måste de just offentliggjorda kvalkriterierna för sommarens VM i Daegu betecknas om man jämför med vad som gällde senast i Berlin i fjol.
     Dels har själva resultatgränserna - både A och B - tuffats till i ca två tredjedelar av fallen, dels har kvalperioden krympts rejält så att i princip bara resultat från nästa år gäller.
     Skulle man applicera de nya gränserna på hur det såg ut nu utomhus 2010 hade Sverige i arenagrenarna individuellt haft fem över A-gränserna (Mustafa Mohamed, Linus Thörnblad, Christian Olsson, Susanna Kallur och Emma Green) och ytterligare tio hade klarat B-gränserna.
     Men av dessa 15 är det bara en - Jessica Samuelsson i sjukamp - som i nuläget kan anmälas till Daegu. Detta eftersom det förutom i landsvägsgrenarna bara är på 10000m och i mångkamp och stafett som resultat gjorda sommaren 2010 är giltiga som kval.
     Men intressantare än det specifika utfallet för svenskarna är att göra en fördjupad analys av de nya kvalreglerna och se vilka generella effekter de kommer att föra med sig.
     Just precis det har vi också nu gjort i specialartikeln "Hur tänkte ni då? Om kvalgränserna till VM 2011 i Daegu."

Senaste veckan
Veckan 20.2 - 27.2

Förra veckan
Veckan 13.2 - 20.2

Två veckor sedan
Veckan 6.2 - 13.2