Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 28 november 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Ryno Quantz

"Vilken sommar, Charlotte!"

 2 dec, 2010.Att 2010 hade blivit ett speciellt år i löparkarriären för Charlotte Schönbeck var mycket påtagligt redan i samband med Friidrottsgalan i början på oktober.
     Hon tilldelades ett pris ("Årets genombrott i landslaget"), var nominerad i ytterligare två kategorier ("Årets prestation i Finnkampen" och "Årets prestation på Stora SM") och skulle mycket väl kunnat ha haft ytterligare en nominering ("Årets prestation i Folksam GP").
     Vad det säger är att hon förutom en distinkt höjning av själva prestationsnivån också hade lyckats med det ofta svåraste, att prestera som bäst just i de stora och viktiga tävlingarna:
     Personliga rekorden fördelades på två i Lag-EM, två på Folksam GP och ett på EM och till det kunde läggas dubbla förstaplatser både på SM och på Finnkamp.
     Ännu intressantare blir Charlottes stora lyft 2010 av att hon varit med ganska länge tidigare. 25 år gammal nu gjorde hon faktiskt första seniorlandskampen redan fem år innan hon nu fick priset för "Genombrott i landslaget"! Dvs det har inte varit en rak och bred motorväg mot toppen utan snarare mest ganska smalt och krokigt och med en hel del stopp på vägen.
     Självklart blir man nyfiken på vad som låg bakom att det ändå blev en "supersommar" just nu 2010. Så efter att ha sammanställt alla tävlingsfakta för säsongen och satt in dem i ett historiskt perspektiv tog friidrott.se kontakt med Charlotte för att få svar på alla våra "Varför?" och "Hur?" och "När?".
     Det blev en mycket givande pratstund (eller rättare sagt "prathalvannantimme") som gav en rejält överraskande bild för den som trodde att förklaringen till supersommaren hade varit att alla förberedelser gått helt störningsfritt.
     För inte är väl en vinter/vår att beteckna som helt optimal om den innehåller hälseneproblem, en illa stukad tå, en halsfluss och dåliga blodvärden ...
     Läs hela berättelsen om Charlotte Schönbecks magiska sommar 2010:
     - Alla fakta om säsongens tävlingar
     - Intervjun

Senaste veckan
Veckan 21.11 - 28.11

Förra veckan
Veckan 14.11 - 21.11

Två veckor sedan
Veckan 7.11 - 14.11