Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


En av årets rekordmånga över dröm-6 var Jasmine Andersson som höjde personbästat från 5.86 till 6.12 och landslagsdebuterade i Finnkampen.

En av årets rekordmånga över dröm-6 var Jasmine Andersson som höjde personbästat från 5.86 till 6.12 och landslagsdebuterade i Finnkampen.
Foto: Ryno Quantz

Noterat från 2010:
Tidernas år i kvinnlig längd

 28 dec, 2010.Vår spontana värdering av den aktuella kvaliteten hos olika grenar styrs normalt av hur det i nuläget ser ut i den yppersta toppen. Men inte sällan lever - i ett litet land som vårt - den absoluta toppen ett eget liv oberoende av toppbredd och bredd.
     Därför kan vi lätt missa den verkliga utvecklingen i en gren. En lysande stjärna i toppen kan dölja en tillbakagång och omvänt kan en sisådär topp ge oss intrycket att grenen som helhet också är sisådär.
     I vår serie "Noterat från 2010" kommer vi därför att titta litet närmare på några grenar som litet i skymundan hade rekordkvalitet på toppbredd och bredd. Först ut är det kvinnliga längdhoppet som - även om vår etta Carolina Klüft hade ett på-väg-tillbaka-år efter fjolårets allvarliga skada - faktiskt upplevde ett odiskutabelt "alltime high" just 2010.
     Läs vår analys "Årets gren 1: Kvinnligt längdhopp"!

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9