Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Måndag 25 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Ryno Quantz

Noterat från 2010:
Niks exklusiva dubbeldubbel

 3 jan, 2011.Det såg länge ut som en vid basketträning illa stukad fot skulle göra hela 2010 till ett typiskt "mellanår" för Niklas Arrhenius.
     Visserligen läkte skadan sakta men säkert men trots idogt arbete ville inte den rätta diskustekniken infinna sig. Inte förrän säsongen var nästan - men bara nästan - till ända!
     Vändningen kan prickas in nästan på sekunden till den femte omgången i SM-finalen på Lugnet i Falun. Då fick diskusen plötsligt den där rätta flykten och landade inte förrän efter nästan 64 m i luften!
     Och det var inte bara en enstaka lyckträff utan Niklas fortsatte att kasta stabilt 62-63 meter i sina tre återstående tävlingar: Finnkampen, lag-SM och Castorama.
     Eftersom han samtidigt vidmakthöll sin stabila 19m-klass i kula från tidigare under sommaren blev utdelningen dubbelsegrar i SM, Finnkamp och lag-SM och ett suveränt segerresultat i Castorama.
     Dubblarna i SM och Finnkamp visade sig i det historiska perspektivet synnerligen exklusiva: SM-dubbeln hade tidigare bara uppnåtts av fem andra, den senaste för 22 år sedan, och Finnkampsdubbeln av bara två andra, den senaste för 20 år sedan!
     För dubbeldubbeln behövde man faktiskt gå inte mindre än 40 år bakåt i tiden till Ricky Bruch 1970!
     Så i stället för en mellansäsong blev 2010 till slut alltså en mycket speciell och högst minnesvärd säsong för Niklas Arrhenius! friidrott.se har samlat, sorterat och analyserat alla sifferfakta och dessutom i en fyllig intervju låtit Niklas komma till tals med sitt eget perspektiv på denna speciella sommar.
     * Alla fakta om Niklas säsong 2010
     * Nik själv om sin sommar 2010

Senaste veckan
Veckan 18.9 - 25.9

Förra veckan
Veckan 11.9 - 18.9

Två veckor sedan
Veckan 4.9 - 11.9