Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Magnus har satt punkt

 21 apr, 2011.Final på tre stora mästerskap i rad - EM 2006, VM 2007 och OS 2008 - innebar att Magnus Arvidsson var etablerad i världseliten i spjut. Något som också bevisades av bl a tio Golden League-starter med snittplaceringen 4.5 och en tredjeplats i World Athletics Final 2007.
     Men de två senaste säsongerna har Magnus saknats på den internationella spjutscenen och nu har han 28 år gammal bestämt sig för helt avsluta sin idrottssatsning. Han upplever att han inte kan komma tillbaka till sin tidigare toppnivå och därmed saknas motivationen att fortsätta:
     – Jag har alltid haft ambitionen att utvecklas och det gör jag inte längre. Jag har inte kunnat tävla eller prestera riktigt bra de senaste åren. Då är det inte intressant för mig att fortsätta. Det finns ju mycket annat roligt i livet jag vill göra, säger Magnus.
     I vår intervju "Byter spjutkastande mot gårdsarbete" förklarar Magnus sitt beslut närmare och ser också med glädje tillbaka på de dryga tio år han ägnade åt sin elitsatsning i spjut.
     Vi har också gjort ett "statistiskt bokslut" över Magnus karriär. En karriär där 2007 kom att bli det absoluta toppåret då han stadigt kastade över 80 meter och noterade sitt personliga rekord 85.75.