Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Frågesporten:
And the winner is ... Fredrik!

Fredrik frågesportmästaren
<br/>(fast bilden som Deca T&B
<br/>grävt fram ur sitt gigantiska
<br/>arkiv är några år gammal)

Fredrik frågesportmästaren
(fast bilden som Deca T&B
grävt fram ur sitt gigantiska
arkiv är några år gammal)
Foto: Deca Text & Bild

 26 apr, 2011.I går presenterade vi de rätta svaren på de 21 frågorna i vår frågesport om asiatisk friidrott och berättade samtidigt att ingen av de likaså 21 som skickat in lösningar hade lyckats få alla rätt.
     Men det fanns faktiskt i stort sett heller inga felaktiga svar, utan bristerna var huvudsakligen av typen "inte riktigt helt komplett".
     Typiskt är att de två knepigaste frågorna visade sig vara nr 8 om vilka landskamper vi haft mot asiatiskt motstånd och nr 18 om Taiwans Chi Cheng och vilka grenar hon hade satt världsrekord i.
     Bara sex resp tre stycken (av de tjugoen) hade "helt rätt" på dessa frågor - fast samtidigt hade alla andra "nästan helt rätt". I det här tuffa sammanhanget räckte dock inte "nästan"!
     Så efter nogrann detaljgranskning av alla svar visade det sig att vi hade en "klar" vinnare av frågesporten med 20 rätt av 21 möjliga skuggad en klunga som stannade på 18-19 rätt.
     Medan den klungan huvudsakligen bestod av sedan tidigare år rutinerade och meriterade storheter som Birger Fogelberg, Christer Söderberg, Birger Fält och Anders Borgström var vinnaren en nykomling:
     Fredrik Rogö, nu ledare/tränare i IFK Göteborg men med rötterna i småländska Habo där han var aktiv på 1990-talet i hopp (bl a 6.73 i längd), sprint och häck. Men den prestigemättade segern här i frågesporten måste väl nu räknas som Fredriks förnämsta friidrottsmerit?
     Alla frågorna och alla svaren i Julfrågesporten 2010