Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Oväntat terrängguld gjorde
Lotta till "Månadens"!

SM-vinnarleendet - och alltså också
<br/>

SM-vinnarleendet - och alltså också
"Månadens"-vinnarleendet!
Foto: Deca Text & Bild

 23 maj, 2011.friidrott.se på spaning efter en positiv överraskning lämplig att premiera som "Månadens friidrottare" för april 2011 hittade lösningen vid terräng-SM i Uppsala.
     För vem hade i förväg tippat att Ullevis 1500m-löpare Charlotta Fougberg skulle ta hem guldet på långa banans 8 kilometer? Inte ens Lotta själv faktiskt eftersom hon primärt inför terräng-SM hade satsat på korta banan och egentligen bara skulle springa långa för laget skull!
     Men besvikelsen över hur det hade gått på korta (5:a) vändes till inspiration:
     - Direkt efter lördagens lopp bestämde jag mig för att jag måste våga tro på mig själv. Kunde jag bara hänga med till slutet borde min snabbhet kunna bli en fördel för mig.
     Och visst blev det så, Lotta hängde envist med långdistansspecialisterna och kunde sedan på slutet avgöra till med hjälp av snabbhetsövertaget. Självklart väcker denna oväntade framgång frågan om Lotta nu själv omvärderat sin prioriteringar och kommer att tänka mer långdistans än medeldistans redan nu till bansäsongen.
     I vår "Månadens"-intervju finns förstås svaret på den och övriga frågor vi hade på temat "Varför kom april 2011 att bli så speciell för Charlotta Fougberg?".
     Anm: "Månadens friidrottare" har utsett av friidrott.se sedan januari 2004. Läs mer om alla vinnarna!