Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 2 mars 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Sjundeplatsen vid hemma-EM på Ullevi 2006 blev den sista individuella finalplatsen.

Sjundeplatsen vid hemma-EM på Ullevi 2006 blev den sista individuella finalplatsen.
Foto: Ryno Quantz

Jenny Kallur sätter punkt

 25 maj, 2011.– Visst hade det varit kul att tävla en eller par säsonger till, det hade jag räknat med och planerat för till hundra procent. Men nu är det här det bästa för mig och min fot och jag är väldigt nöjd med beslutet.
     Jenny Kallur har alltså tagit beslutet att sätta punkt för sin friidrottssatsning. Ett beslut som sannerligen inte har varit lättvindigt. Man får ju gå tillbaka ända till sommaren 2007 – alltså nästan fyra år - för att hitta Jennys senaste egentliga säsong. Sedan dess har det faktiskt totalt bara blivit en handfull tävlingsstarter (en inne 2008, några ute 2010).
     Ändå har Jenny alltså oförtrutet jobbat vidare med sikte på att komma tillbaka till eliten. Inför det här året var inriktningen framförallt på att vara en länk i ett svenskt 4x100m-lag till VM i Daegu. Men när en krånglande fot aldrig riktigt ville bli bra heller den här våren kände hon att det var dags att sätta punkt för friidrottskarriären.
     I vår "farväl-intervju" berättar Jenny att hon nu kommer att satsa 100% på sina copywriter-studier vid Berghs.
     Läs hela intervjun "Jag har lärt så mycket av friidrotten"!
     Vi har också gjort ett "statistiskt bokslut" för en friidrottskarriär som startade som 15-åring med IUSM 1996 och som direkt förde henne upp i den svenska senioreliten där hon under ett decennium var en "institution" i landslaget med bl a tio raka Finnkamper och nio raka Europacuper – nästan varje gång med 2-3-4 deluppdrag.
     Jennys karriär sammanfattad i siffror
     Det som är slående i bokslutet för hennes snabbaste lopp är hur dessa prickades in när det gällde som mest. Både på 100m häck ute och 60m häck inne sprang hon som allra snabbast på VM och EM och på slätsprint gick det som fortast när hon hade landslagslinnet i Finnkamp eller Europacup.

Senaste veckan
Veckan 24.2 - 2.3

Förra veckan
Veckan 17.2 - 24.2

Två veckor sedan
Veckan 10.2 - 17.2