Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Carro blir frimärkt igen

Så såg Carro-märket ut 2006.

Så såg Carro-märket ut 2006.

 7 nov, 2011.Som vi berättade för ett par veckor sedan genomförde SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) i samarbete Radiosporten i oktober en nätomröstning där allmänheten skulle välja de främsta (en man och en kvinna) svenska guldolympierna från det senaste halvseklets sommar-OS.
     Belöningen för de två vinnarna skulle vara att de till sommaren skulle pryda två jubileumsfrimärken med anledning av att Sverige då firar 100-årsjubileet av "solskens-OS" i Stockholm 1912.
     Friidrotten hade flera kandidater på både herr- och damsidan men konkurrensen från andra idrotter var också stenhård. Man behöver bara nämna namn som Ulrika Knape, Gunnar Larsson, Ragnar Skanåker och Bernt Johansson.
     När Radiosporten idag presenterade resultatet av omröstningen visade det sig ändå glädjande nog att Carolina Klüft (suveränt guld 2004 i sjukamp) tog hem den kvinnliga klassen.
     Däremot räckte det inte ända upp i topp för någon av herrarna Gärderud, Holm och Olsson utan där triumferade pistolskytten Ragnar Skanåker.
     Läs mer på Radiosportens hemsida där det bl a finns en intervju med Carolina ("Jag trodde inte jag hade en chans").
     För Carolina blir det f ö andra gången hon bestås äran att bli avbildad på ett frimärke. Förra gången var 2006 när hon var ett av fyra "Svenska hopp" i den serie som då gavs ut med anledning av EM i Göteborg.
     Sammanställning av alla svenska frimärken med friidrottsmotiv.