Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Nr 34 om bara ett halvår

 18 nov, 2011.De senaste två åren har Stockholm Marathon varit fulltecknat redan i november månad och det är mycket möjligt att det blir så även denna gång även om anmälningstaket höjts ytterligare ett snäpp till 21.000.
     För redan i måndags hade över 17.000 av dessa startplatser gått åt och erfarenhetsmässigt blir det en extra rusch på slutet. Så den som vill vara säker på att få en nummerlapp till loppet den 2 juni gör klokt i att inte vänta alltför länge till med att anmäla sig.
     Maran 2012 blir årgång nr 34 av denna moderna idrottsklassiker. 2005 fördjupade vi oss i den digra historien för att försöka fastställa vilka som kan anses ha varit tävlingens främsta deltagare. Som kriterium valde vi ett som mätte en kombination av kvalitet och kvantitet: Genomsnittet av resp persons tio snabbaste lopp!
     Då för sju år sedan inför loppet 2005 toppades listorna av Kjell-Erik Ståhl och Evy Palm. När vi nu gjort en uppdatering t o m 2011 är Kjell-Erik och Evy fortsatt ohotade ettor och de kommer att så förbli åtminstone fram till slutet av det här decenniet.
     Enda nykomlingen på topp-10-listorna under senare år är Hässelbys Jonas Larm som 2009 tog sig in som 9:a bland herrarna. Året före hade Kvilles Karin Schön klätttrat upp från 4:e till 3:e plats bland damerna.
     Hela listorna på den uppdaterade versionen av "Tidernas främsta på Stockholm Marathon".