Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Frågesporten: Äntligen!

I landslagspiké som gångledare
<br/>vid ett junior-EM.

I landslagspiké som gångledare
vid ett junior-EM.
Foto: Deca Text & Bild

 9 apr, 2012.Ingen kan klaga på kompetensen hos dem som antog utmaningen att försöka lösa de 19 frågorna i 2011 års upplaga av friidrott.se:s Julfrågesport:
     För att ta en plats på topp-10 krävdes det minst 17 rätt, för topp-5 minst 18 rätt och för "medalj" alla 19 rätt!
     För att få fram vinnaren krävdes alltså "målfoto", som i detta sammanhang utgjordes av när svarsmejlet hade skickats in. En granskning av dessa tider gav denna slutliga ordning:
     1) Birger Fält (31 december kl 16.36)
     2) Glenn Rosendahl (1 januari kl 20.36)
     3) Per-Åke Jansson (8 januari kl 02.45)
     Både vinnaren och trean är etablerade toppnamn under Julfrågesportens drygt decennielånga historia: Vid premiären 2000 tillhörde både Birger och Per-Åke också "alla-rätt"-gruppen!
     Tvåan Glenn däremot är en helt ny bekantskap i sammanhanget som alltså sånär blev en vinnare på första försöket. Välkommen i gänget!
     Vi noterar också med glädje att frågesporten numera kan kalla sig en internationell angelägenhet. Vi hade nämligen två norska deltagare, varav den bäste Børre Lilloe med sina 18 rätt hamnade närmast utanför pallen som 4:a!
     Totalvinnaren Birger Fält är dock som sagt allt annat än någon nykomling utan har en handfull tidigare pallplaceringar. Fast den absoluta fullträffen kom att dröja till denna gång. Men Birger är inte bara känd från Julfrågesporten.
     På CV:et finns också vinst i legendariska TV-frågesporten 10000-kronorsfrågan (ämne: Vasaloppet), hyggliga löpningsresultat på långdistans (t ex 2:44 på maran som 21-åring) och VM-start i gång 1999. Idag är han dessutom en av våra legitimerade förbundsbanmätare.
     Och alltså vår regerande Julfrågesportmästare - fram till dess nästa utmaning dyker upp på Juldagen den 25 december 2012!
     Alla årets frågor med svar och kommentarer