Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 9 december 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Personliga rekordet 1.88 sattes här som 15-åring på Världsungdomsspelen 2003. Men nu har adepten hoppat nämare decimetern högre!

Personliga rekordet 1.88 sattes här som 15-åring på Världsungdomsspelen 2003. Men nu har adepten hoppat nämare decimetern högre!
Foto: Deca Text & Bild

Möt IVM-silvercoachen!

 30 maj, 2012.På lördag gör vinterns inne-VM-tvåa i höjdhopp Ebba Jungmark säsongsdebut utomhus vid Diamond League-galan i Eugene (Oregon). Konkurrensen blir tuff: Ser man till personliga rekord har åtta av de nio motståndarna bättre noteringar än Ebbas 1.96i.
     Men medaljer vid både inne-EM förra vintern och inne-VM nu senast visar att Ebba ändå numera verkligen hör hemma i världseliten i kvinnligt höjdhopp.
     Vägen dit har dock inte varit helt problemfri fast det var uppenbart från juniortiden att talangen fanns där. Det som behövdes var dock att alla andra bitar i pusslet hamnade på plats, inte minst då en tränare som hon upplevde att det funkade bra med.
     Och den tränaren hittade Ebba för ett par år sedan litet oväntat i sin gamla ungdomsgrupp från knatteåren, närmare bestämt i den ett år yngre Emil Predan! Ett val som alltså visat sig vara lika lyckat som det var okonventionellt.
     Men vem är då denne Emil Predan som - likt den tio år äldre Yannick Tregaro för ungefär ett decennium sedan - helt oplanerat och utan att ens själv ha lämnat M22-klassen fann sig i rollen som tränare för en ungefär jämngammal klubbkamrat på väg i full fart mot världseliten?
     Läs vår långa intervju med Emil Predan: - Jag är så glad att jag kan jobba med det bästa jag vet!

Senaste veckan
Veckan 2.12 - 9.12

Förra veckan
Veckan 25.11 - 2.12

Två veckor sedan
Veckan 18.11 - 25.11