Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Ryno Quantz

Möt coachen bakom Moa & Nil

 4 jul, 2012.Två av de svenska friidrottare som utvecklats mest positivt till den här sommaren är Moa Hjelmer och Nil de Oliveira.
     Det märktes inte minst på EM förra veckan då Moa på 400m ju vann och satte dubbla svenska rekord och där Nil på 200m trots de snäva kurvorna och kyliga vädret tangerade perset och tog en en helt otippad 5:e plats.
     Båda överträffade genom dessa prestationer med råge sina statistiska utgångslägen. Men det finns en sak till som Moa och Nil har gemensamt - tränaren Rolle Bergman.
     Trots att han funnits med i friidrotten sedan mitten av 1970-talet och verkat som tränare i ganska många år är nog Rolle ganska okänd även inom vår idrott. Vilket nog mest beror på hans egen inställning:
     - Ju mer man kan hålla käften och bara träna och visa resultat, desto bättre, säger Rolle själv i den långe intervju friidrott.se gjorde redan i våras men som det av olika skäl inte blivit läge att publicera förrän nu.
     Men nu är det å andra sidan verkligen läge efter de rykande färska framgångarna för adepterna Moa Hjelmer och Nil de Oliveira på EM i Helsingfors.
     I intervjun "Motivation, inspiration, glädje och humor, det är dom viktigaste orden!" berättar Rolle om hur han kom in på tränarbanan, om sin träningsfilosofi och om hur han rent allmänt ser på sin roll som tränare!
     En extra poäng är att med facit i hand kunna läsa hur Rolle inför säsongen såg på möjligheterna att det skulle kunna bli både EM och OS för Moa!
     Läs hela intervjun med "guldcoachen" Rolle Bergman!