Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Deca Text & Bild

Fyra steg till Finnkampen

 20 sep, 2012.Om någon tre veckor tidigare hade sagt till Angelica Karlsson från Tanums IF att hon skulle springa 200m i svenska seniorlandslaget i Finnkampen på Ullevi den 2 september hade hon ganska säkert tyckt att den personen hade tappat omdömet.
     För Angelica själv var målet då bara att gå till final på JSM och kanske med litet flyt kunna vara med och hugga om en medalj.
     Men i själva verket tog 19-åriga Angelica guld på JSM och det blev inledningen på en smått svindlande karriärresa som på bara tre veckor via seger i Nordiska J-kampen och snudd på medalj på SM kulminerade i en 5:e plats på just Finnkampen.
     Att talangfulla tonåringar debuterar i seniorlandslaget är i och för sig ingenting unikt, men i det här fallet handlade det om en tjej som aldrig tidigare varit aktuell för något uppdrag i ungdoms- eller juniorsammanhang. Faktum är att Angelica så sent som för två år sedan var en anonym nr 12 i sin årsklass (93:orna).
     En sådan utveckling mot en sådan bakgrund väcker många frågor så friidrott.se:s Jonas Hedman ringde upp Angelica för att få svaren. Och det var svar som fick genombrottet denna sensommar att framstå som om möjligt än mer osannolikt!
     Läs hela intervjun "Plötsligt stod lilla jag från Tanum högst upp på prispallen som vinnare i landslaget"!