Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Svenskgren 4 / M Tiokamp

 9 aug, 2013.När Marcus Nilsson lyfte sig med nästan 300 poäng på de amerikanska universitetsmästerskapen i början på juni skapade han en ranking som tar in honom som nummer 18 på VM.
     Marcus har en lång skolsäsong bakom sig. Det kan därför vara tufft att komma upp i samma nivå (8.104) som på NCAA-finalen. För att göra det krävs framför allt en konsolidering av den rejäla utvecklingen i kastgrenarna.
     Tyskland dominerar statistiken fullständigt, så att man tvingas avvara världsfyran Knobel, då Behrenbruch och Freimuth var före honom i Ratingen och Schrader blev den tredje över 8.400, när han vann tyska mästerskapen för en månad sen.
     Men det är ändå 600 poäng från det världsrekord som Ashton Eaton satte ifjol. Den amerikanska kvartetten inbegriper även regerande mästaren Hardee (därav de fyra platserna) och juniorvärldsmästaren Nixon.
     Uppemot 15 man brukar nå 8.000 poäng i VM-finalerna. Berlin var dock en rekordupplaga med hela 20 tiokampare över den klassiska gränsen, endast överträffat på OS i Atlanta.
     Arkivet för "Svenskgrenarna"