Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Svenskgren 6 / K Längd
Erica lär behöva >6.50

 10 aug, 2013.31 längdhopperskor gör ikväll (med start kl 17.20) upp om tolv finalplatser, om inte fler än så klarar 6.75 och det lär inte hända. Det stannar alltid vid någonstans strax över sex och en halv meter och trenden på de senaste världsmästerskapen har varit vikande.
     Det känns tryggt då att Erica Jarder just hållit nivån 6.50 till 6.66 på sex av sommarens nio tävlingar, och det av allra högsta nivå, mestadels Diamond League. Undantagen har varit vid ruskväder i New York och Dublin samt i avsaknad av motstånd på Lag-SM. I regel har dessutom de långa hoppen kommit tidigt, som när hon tog ledningen på premiärgalan i Diamond League, i Doha.
     I en final brukar poängplatserna räcka ner till 6.60, men kom ihåg att Carolina Klüft slutade femma nu senast i Daegu, på 6.56. De senaste tre globala mästerskapens vinnare Reese framstår som favorit med en nivå kring sju meter, till och med perset 7.25 i våras.
     Men nigerianskan Okagbare är en väl så hård utmanare med en uppåtgående form, också kring sju meter. OS-trean från Beijing (där hon snubblade in i finalen) vann den sista DL-galan före VM och har vunnit tre av de fyra senaste mötena med Reese.
     Okagbares efterträdare på OS-bronsplatsen, De Loach är nästa medaljpretendent med bra mästerskapsnerver, men hon imponerade inte i sitt senaste framträdande, i London, för två veckor sen.
     Längdkvalets startlistor.