Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Svenskgren 7 / M 110 m häck

 10 aug, 2013.Philip Nossmy gör i Moskva sitt sjunde mästerskap varav det fjärde utomhus – tio år efter debuten i Paris-VM. Hans bästa hittills är finalplatsen på EM i Helsingfors i fjol då han slutade sjua efter att ha satt personligt rekord med 13.47 i semifinalen. Den tiden snuddade han vid då han sista kvalhelgen underskred B-gränsen till VM genom att springa på 13.49 i Sundsvall i slutet på juli.
     Och det är runt tretton-och-en-halv som har krävts för avancemang på de senaste mästerskapen. I VM 2011 var sista tid vidare från försöken 13.55 och för final 13.31 och i London-OS 13.67/13.56 men då blåste det en kännbar motvind.
     I världsstatistiken är det som vanligt väldigt jämnt och de tjugo första är samlade inom tre tiondelar men faktiskt har ingen tagit sig under tretton sekunder. I princip alla de bästa är med inklusive världsettan David Oliver, fjolårets suverän Aries Merritt och regerande mästaren Jason Richardson.
     Philip har lottats till heat två och näst yttersta banan. Han har sjätte bästa årsbästat och det tre främsta plus fyra tider går vidare till semifinalerna.
     Startlistan.