Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Svenskgren 9 / M Diskus

 11 aug, 2013.I Moskva-VM:s startlistor finns de fem bästa i årets världsstatistik med liksom ytterligare tre av de tio främsta. Man hittar också de två bästa från VM 2011 och guld- och bronsmedaljörerna från London-OS. Den ende som saknas är regerande VM-trean och OS-tvåan Ehsan Hadadi från Iran.
     Favorit är tysken Robert Harting som har vunnit fyra av de fem senaste mästerskapen – ett OS, två VM och ett EM. Han var obesegrad i nästan tre år fram till juni i år då hans fantastiska segersvit på 35 tävlingar bröts då han slutade tvåa i två tävlingar. Han är tvåa i årsstatistiken på 69.91 bakom 2010 års europamästare Piotr Malachowski som i början av juni fick på sitt livs kast med 71.84.
     29 man anmälda i grenen till VM och en av dem är Niklas Arrhenius som gör sitt sjunde mästerskap i diskus och fortfarande väntar på första finalplatsen. Han har gjort fyra tävlingar över 62 meter i år och tog sig till VM genom att sista kvalhelgen kasta 64.46 i en tävling där han var över B-gränsen 64.00 tre gånger.
     Niklas är med andra ord i bra form och kastar han uppemot årsbästat finns en god chans att gå vidare. I Daegu-VM 2011 krävdes 62.38 och i London-OS 63.55.
     M Diskus kval måndag kl 7.40 svensk tid (Niklas Arrhenius).
     Startlistan.