Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Så här bra väder var det sist Tracey hade landslagskläderna på sig, under ett av de tre besöken på Irland.

Så här bra väder var det sist Tracey hade landslagskläderna på sig, under ett av de tre besöken på Irland.
Foto: Deca Text & Bild

Svenskgren 13 / K Slägga
Tracey, kosmopoliten

 13 aug, 2013.Finalgränsen för kvinnornas slägga har höjts till absurda 73 meter. Det är ett resultat som visserligen 14 av de anmälda har klarat av i år, men under hela VM-historien (som i det här fallet sträcker sig till 2001) har det bara vid ett tillfälle krävts ens 70 meter.
     OS-finalen i fjol, som får ses som den bästa släggtävlingen hittills är den enda med över fem tjejer på 73 meter! Då var de till och med nio och den unga grenens utveckling syns främst genom nivån på poängplaceringarna. Den har ökat från runt 65 meter vid de första mästerskapen till 70.36-71.56-70.27 på de tre senaste VM
     Runt 70 meter har Tracey Andersson klarat vid en handfull gånger inklusive i den allra sista tävlingen före VM, i Mölndal för en och en halv vecka sen. Nivån har annars legat stadigt på 66 meter och uppåt.
     Moskva är Traceys globala mästerskapsdebut, men Ullevikastaren har varit med om tre EM. Officiellt har hon kvalat in till final vid ett av dessa, men ifjol hamnade hon precis utanför med den nyss dopingavslöjade turkiskan Sahutoglu som gick om i sista omgången.
     Tracey har annars skaffat sig ordentligt med internationell tävlingsvana under de två senaste säsongerna. Hon har farit till Tjeckien, Norge, Polen, Ryssland, Finland, Irland, Spanien, Tyskland, Frankrike, Algeriet och Senegal!
     I Dakar vann hon en IAAF Challenge, som är den högsta kategorin tävlingar för släggkastare. De har nämligen inte släppts in på Diamond League. Tracey kommer faktiskt till Moskva med fyra raka segrar, en svit som sträcker sig från slutet på juni.
     Startlistorna i släggkvalet.