Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Deca Text & Bild

Månadens för december:
Emil Svensson

 18 feb, 2014.December är en månad då elittävlandet går på sparlåga eftersom det fortfarande är tung träning som gäller inför den bara drygt månadslånga högintensiva innesäsongen. Men om man p g a skadeproblem inte kunnat tävla alls på ca ett och halvt år så kan det vara kul bara att få känna på hur det är att tävla.
     Så när Emil Svensson hörde talas om att det i mellandagarna mellan jul och nyår skulle köras en liten höjdtävling i Friidrottens Hus tyckte han att det kunde vara en kul grej. Om inte annat kunde det bli ett litet roligare träningspass.
     Men trots att Emil efter den långa bortovaron gick in utan några speciella förväntningar resultatmässigt blev det mycket mer än bara ett "roligare träningspass":
     2.00 i första, 2.10 i första, 2.15 i andra och sedan bra försök på 2.20, som skulle ha inneburit personligt rekord med 2 cm! 2.20 är dessutom en höjd ingen svensk klarat sedan sommaren 2011.
     I vår Månadens-intervju "Det har gynnat mig att träna mindre än tidigare" berättar Emil om sin ca tjugo månader långa ganska krokiga och knöliga väg tillbaka till den svenska höjdeliten.