Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Deca Text & Bild

Månadens i februari: Anna

 10 apr, 2014.Februari 2014 var verkligen "Det stora lyftets" månad för Lidingös Anna Silvander: Mellan den 1:a och 23:e sprang hon fem lopp, vann alla utom ett, tog sitt första JSM-guld, sin första senior-SM-medalj (silver) och debuterade i seniorlandslaget med seger och dunderpers.
     Det var heller ingenting turligt utan i alla loppen var Anna offensiv: I de fyra segrarna tog hon distinkt kommandot runt halvvägs och sprang helt sonika ifrån. Tvåorna distanserades med mellan en och tre sekunder.
     Den enda förlusten kom i spurten i SM-finalen på 800m där hon efter att ha kört i perstempo från start till slut fick ge sig för Hälles Linn Nilsson (f ö Månadens i januari) med 55 hundradelar.
     Just beredvilligheten att styra loppen var egentligen en signifikantare del av "lyftet" än själva perstiderna. Jämför vi med Anna Silvander 2013 så var det en tjej som tog JSM-brons inne på 1500m och ute på 800m och som på senior-SM var 6:a inne och 5:a ute på 800m - allt litet i skymundan av den absoluta tätstriden.
     Men nu i februari klev hon alltså fram både bildligt och bokstavligt. Allra påtagligast var det i Nordenkampen dit hon som debutant i seniorlandslaget kom med ett veckofärskt pers på 2:09.77. Ändå gömde hon sig inte utan tog täten mycket distinkt efter ca trehundra meter och "negativ-splittade" (65 + 62½) nya perset 2:07.56.
     I vår Månadens-intervju "När man tycker träningen är rolig så utvecklas man också mer" berättar Anna om vägen fram till "februari-lyftet" (vars storlek t o m överraskade henne själv) och om sina tankar inför fortsättningen till sommaren.
     Allt om "Månadens friidrottare" som faktiskt är inne på sitt 11:e år här på friidrott.se!