Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Nytt stipendium att söka

Nils-Erik Emilsson 1950-2011
<br/>(ur Sverige-Bästa 1969)

Nils-Erik Emilsson 1950-2011
(ur Sverige-Bästa 1969)

 3 jun, 2014.Att kombinera en elitsatsning i friidrott med kvalificerade studier är alltid en utmaning, inte minst ekonomiskt. Därför är det mycket glädjande att kunna meddela att det nu tillkommit ett nytt årligt stipendium på 15.000 kr per läsår för just detta ändamål.
     Stipendiet har instiftats till minnet av Nils-Erik Emilsson av hans tre barn Carl, Erik och Maria. Nils-Erik, som gick bort i cancer 60 år gammal 2011, hade själv förenat friidrottande (medeldistans) på landslagsnivå med akademiska studier som lade grunden för hans yrkesliv efter idrottsåren.
     Det är i den andan som det nya stipendiet skapats för ”unga friidrottare som med framgång kombinerar akademiska studier vid högre lärosäte i Sveriger eller utomlands med en elitsatsning på sin idrott”.
     Fullständig information om ”Stipendium till minne av Nils-Erik Emilsson”
     Nu utlyses alltså det första stipendiet till ansökan för läsåret 2014/2015. Senast den 30 juni skall ansökan vara stipendiejuryns ordförande Erik Emilsson tillhanda per e-post. Av ansökan skall framgå såväl idrottsliga meriter som vilka studier som skall bedrivas. Stipendiet kommer sedan att officiellt utdelas i samband med sommarens Friidrotts-SM i Umeå.