Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 21 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Den internationella faktabibeln

 29 maj, 2002."Don't leave home without it" - det är en levnadsregel som all världens friidrottsspecialister troget följer sedan många år tillbaka vad det gäller statistikbibeln "Athletics".
     Drygt 600 sidor späckade med fjolårsbästa, genomtiderna, rekord m m för världsfriidrotten gör nämligen "Athletics" till den perfekta hjälpredan när man skall ha bakgrund och referensramar till aktuella prestationer.
     Fast den del som nog brukas allra mest av mediafolket är de 115 sidorna som ägnas åt faktabiografier för över 700 aktuella världselitfriidrottare. Sverige representeras i den avdelningen av septetten Stefan Holm, Robert Kronberg, Christian Olsson, Staffan Strand, Kajsa Bergqvist, Erica Johansson och Susanna Kallur. För Christian och Sanna är det premiär i detta illustra sammanhang.
     Så "Athletics" är en ovärderlig faktabibel och uppslagsbok för var och en som vill förstå och uppskatta den storinternationella friidrotten, antingen man är på plats själv eller följer skeendet via TV-sändningar och resultattelegram.
     Den som till äventyrs inte redan beställt sitt exemplar av "Friidrott 2002" klickar sig vidare härifrån.

Senaste veckan
Veckan 14.9 - 21.9

Förra veckan
Veckan 7.9 - 14.9

Två veckor sedan
Veckan 31.8 - 7.9