Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 9 december 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


... och ända hit!

Med silvermedaljen på EM-prispallen i Zürich den 17 augusti 2014.

Med silvermedaljen på EM-prispallen i Zürich den 17 augusti 2014.
Foto: Deca Text & Bild

 21 jan, 2015.Idrottskarriärer liknas inte sällan vid resor och som dessa är inte den ena den andra lik. Ibland direkta och raka från en punkt till en annan och ibland rejält krokiga och med många stopp och många avstickare på vägen. Och man även om startar med ett tydligt mål i tid och rum visar det sig inte sällan att man hamnar någon annanstans.
     Ifjol tog Ullevis Charlotta Fougberg som 29-åring EM-silver på hinder. Det var inte en överraskning sett till vad hon presterat tidigare under sommaren - men samtidigt något som knappast någon kunnat föreställa sig så sent som bara ett år tidigare. Och något som ansetts närmast befängt att spekulera i två år tidigare.
     Så Charlottas resa har verkligen varit speciell och friidrott.se har därför försökt sig på att kartlägga den litet närmare. Detta dels genom att sammanställa hennes hinderkarriär i siffror från debuten på JSM22 2007 i Uddevalla, dels genom att låta Charlotta ge sina egna minnesbilder från den serie av hinderlopp som tillsammans bildar karriären:
     * Alla Charlottas hinderlopp
     * Uddevalla - Zürich: Charlottas egna "reseminnen"

Senaste veckan
Veckan 2.12 - 9.12

Förra veckan
Veckan 25.11 - 2.12

Två veckor sedan
Veckan 18.11 - 25.11