Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Deca Text & Bild

WR: Sverige till B-final

 4 maj, 2015.Det gamla klyschan att allt kan hända i stafett, i synnerhet då 4x100m, bekräftades av försöken nu. För vem hade på förhand räknat med att möjliga finalister som Tyskland, Polen, Italien, Frankrike och Japan alla skulle trassla bort sig på ena andra sättet i försöken?
     De allra största favoriterna - Jamaica och USA - hade däremot inga problem utan vann sina esp heat på de två snabbaste tiderna (42.50 resp 42.63). Under 43 noterade också Trinidad-Tobago, Canada och Brasilien.
     Resterande tre platser i A-finalen togs av Nigeria, Storbritannien och Schweiz på tider strax över 43½ (alltså i nivå med svenska rekordet 43.61).
     Av 22 startande lag försvann som sagt fem på vägen vilket innebar att alla utom det långsammaste av de 17 fullföljande gick vidare. Och eftersom Sverige som sexa i heat 2 på 44.81 var 15:e snabbast totalt blev det avancemang till nattens B-final som gick kl 03.36.
     I den finalen blev det tyvärr den otacksamma innerbanan för den svenska kvartetten Pernilla Nilsson, Isabelle Eurenius, Daniella Busk och Moa Hjelmer. Tiden där blev 44.97 och placeringen 7:a.