Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 2 mars 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


JEM22- truppen med bästa utdelningen på tolv år.

JEM22- truppen med bästa utdelningen på tolv år.
Foto: Deca Text & Bild

Tre medaljer & 48 poäng

 13 jul, 2015.När man summerar de fyra dagarnas tävlande på Kadriorg-arenan i Tallinn kan man konstatera att den svenska truppen snittade nästan en och en halv poäng vardera, nämligen 48 poäng på 33 starter. Det gav Sverige en elfte plats i poängsammanställningen, före bland andra Tjeckien, Vitryssland och våra grannländer Finland (14:e plats), Norge (nr 20) och Danmark (22:a). Det är en placering som motsvarar ganska väl hur seniorerna klarat sig på Lag-EM de senaste åren.
     I medaljtabellen hamnar Sverige två pinnhål högre, på nionde plats, genom att passera Holland och Spanien. Alla de tre blågula medaljerna erövrades av tjejer vilket placerar Sverige på bronsplats i den specifika kvinnliga tabellen - till och med före den fullständiga dominanten inom europeisk kvinnlig friidrott genom tiderna, Ryssland!
     Tre medaljer är också lika mycket som Sverige mäktat samla på de tre senaste JEM22-mästerskapen tillsammans. Och med fördelningen två guld och ett silver är det bara de två första upplagorna under 2000-talet som överträffar insatsen i Tallinn. I de trupperna kunde vi förlita oss på blivande världsstjärnor som Carolina Klüft, Susanna Kallur och Christian Olsson.
     Samtliga svenska deltagare på JEM22 sedan premiäråret 1997
     /Lorenzo Nesi

Senaste veckan
Veckan 24.2 - 2.3

Förra veckan
Veckan 17.2 - 24.2

Två veckor sedan
Veckan 10.2 - 17.2