Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


En historisk bild! Aldrig tidigare har tre svenskar gått till final på 100 m i ett mästerskap! Fr v Gustav Kjell, Emil von Barth och Austin Hamilton.

En historisk bild! Aldrig tidigare har tre svenskar gått till final på 100 m i ett mästerskap! Fr v Gustav Kjell, Emil von Barth och Austin Hamilton.
Foto: Magnus Fridell

Tre svenskar i final på 100

 16 jul, 2015.Vinden har vänt till eftermiddagspasset så att det blåser motvind på upploppet. Men det var inget som Emil von Barth, Austin Hamilton och Gustav Kjell brydde sig utan allt fokus lång på att ta sig till final OCH ALLA TRE LYCKADES! Aldrig tidigare har Sverige haft tre svenskar i en 100 m-final i något internationellt mästerskap.
     Enda tidigare svenska JEM-finalisten på 100 m är Upsalas Erik Hagberg som var femma för två år sedan. I JVM var Helsingborgs Benjamin Olsson femma 2008. Ende JEM22-finalist är Patrik Lövgren som var femma 1997.
     I den första semin hade Ullevis Emil von Barth bana fem och gjorde allt rätt vilket överraskande räckte till en andraplats och avancemang till final på placering! Vilket lopp! Motvinden var 1.8 m/s så tiden blev inte bättre än 10.70, men vilken fin prestationen för mästerskapsdebutanten Emil.
     De tre bästa i varje plus två tider gick vidare till final och i den andra gjorde Austin Hamilton på bana tre åter en ny bra insats och blev tvåa på 10.60. Än större prestation sett till personligt rekord var Gustav Kjells fjärdeplats på 10.77 vilket innebar avancemang på tid.
     Det blir alltså tre svenskar och tre britter plus en schweizare och en rumän som springer final imorgon fredag kl 17.15!
     /Jonas Hedman