Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 24 februari 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Nils-Erik Emilssons son, Erik Emilsson, delade ut stipendiet till sin fars minne på Hällåsen i Söderhamn.

Nils-Erik Emilssons son, Erik Emilsson, delade ut stipendiet till sin fars minne på Hällåsen i Söderhamn.
Foto: Roland Andersson

Anna Silvander årets Nils-Erik Emilsson-stipendiat

 13 aug, 2015.Förra året tilldelades medeldistansaren Johan Rogestedt det första stipendiet till Nils-Erik Emilssons minne. När det i år, i samband med SM i Söderhamn, var dags att utse den andra stipendiaten kom det in ett 15-tal ansökningar och juryns val föll på IFK Lidingös Anna Silvander med motiveringen:
     ”Trots att hon börjat med friidrott relativt sent, har Anna Silvander i rask takt utvecklats till en av Sveriges ledande på 800 meter. Vid JEM 22 bevisade hon dessutom att hon mäter sig med de bästa i Europa då hon genom offensiv löpning tog en femte plats och det är troligt att Anna under många år framöver kan fortsätta hålla en hög internationell nivå. Dessa friidrottsliga prestationer kombinerar hon med heltidsstudier som, i kombination med erfarenheterna från friidrotten, säkerligen kommer hjälpa henne nå sina mål inom det så småningom stundande arbetslivet.”
     
     Almgren och Meijer prisade av Stora Grabbar
     Urban Aruhn, tränare för bland andra Andreas Almgren och ny verksamhetsledare för Löpargymnasiet i Sollentuna, tilldelades Arne Anderssons och Gunder Häggs stipendium för utomordentlig tränargärning inom medeldistanslöpning. Det är Stora Grabbars förening och Föreningen för Friidrottens Främjande som delar ut stipendiet varje år.
     Stora Grabbar delade också ut sitt Fadderstipendie som i år gick till stavhopperskan Mikaela Meijer och 800-meterslöparen Andreas Almgren.
     Friidrottens ledarveteraner tilldelade sitt stipendium till Bo Holmstrand, Järvsö IF. Motiveringen löd:
     ”Någon egen aktiv tid i friidrott låg inte bakom att han för 15 år sedan helhjärtat hoppade med i klubb- och distriktsarbetet såväl adminstrativt som praktiskt och sedan dess varit en mycket betydelsefull kugge i friidrottsverksamheten inte minst avseende tävlingssammanhang. Det känns därför helt rätt att överlämna vårt stipendium till Bo Holmstrand.”
     /Magnus Fridell

Senaste veckan
Veckan 17.2 - 24.2

Förra veckan
Veckan 10.2 - 17.2

Två veckor sedan
Veckan 3.2 - 10.2