Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Fakta för den unge friidrottaren!

Foto: alj

 19 jan, 2017.2010 startades ”Nypon förlag” med ambitionen att stimulera läsförmåga och läsglädje genom att publicera intressanta lättlästa böcker anpassade för barn i olika åldrar.
     Förutom traditionella berättelser har man också en serie med faktaböcker om så vitt skilda ämnen som Melodifestivalen, vargar, Real Madrid, USA, drönare, Nelson Mandela, One Direction, skor och kronprisessan Victoria.
     För en tid sedan kom det ut en ny bok i serien som heter ”Fakta om friidrott” skriven av Ann-Charlotte Ekensten. Boken på drygt 30 sidor är i rejält utförande med hårda pärmar, tjockt papper och färgbilder.
     Boken innehåller 14 korta kapitel som berättar allmänt om friidrott och mer specifikt om våra olika grenar. I grenkapitlen kan man läsa om hur de olika grenarna går till och därmed lära sig de viktigaste reglerna.
     Boken – som vänder sig till barn från 9 år och uppåt – har förstås också gott om bilder där många av dagens bästa svenska aktiva – bl a Daniel Ståhl, Michel Tornéus, Kim Amb och Angelica Bengtsson - illustrerar de olika grenarna.
     ”Fakta om friidrott” går att beställa direkt från förlaget (99 kr styck) och till boken finns också arbetsmaterial som kan laddas ned gratis från samma hemsida.
     Info om "Fakta om friidrott" på förlagets hemsida.
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9