Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Robel och Lisa i stunden de passerar mållinjen i Rålambshovsparken under torsdagskvällen.

Robel och Lisa i stunden de passerar mållinjen i Rålambshovsparken under torsdagskvällen.
Foto: Hillevi Thor

SM-mil-guld till Robel och Lisa

 16 jun, 2017.Det var Robel Fsiha, Spårvägen, och Lisa Ring, Nocout, som fick ta emot de ädlaste medaljerna under gårdagskvällens SM-mil. Robel kom i mål på 30.01 och följdes därefter av Olle Walleräng, Spårvägen, 30.14 och John Kingstedt, Huddinge, 30.49.
     Näst efter Lisa, som korsade mållinjen efter 34.49, kom Sara Holmgren, Sävedalen, 35.34 och Ida Nilsson, Högby på 35:43. I tillägg till brons i SM, segrade Ida också i K35-klassen i veteran-SM. I veteranmästerskapet fördelades många medaljer till imponerande prestationer – pristagare återfanns i klasser från M/K35 till M80 och K70.
     I JSM22 gick gulden till Robel Fsiha, Spårvägen, och Frida Michold, Set Sail, 37.07. Frida har haft en fin vår och var även femma i SM Halvmaraton, på tiden 80.09.
     
     Fin kväll i parken
     Trots skurar på eftermiddagen blev kvällen fin och gav perfekt löpningsväder. Efter målgång kunde löparna njuta av nygrillat från Citygross eller av att bara ta det lugnt i parken. Vid sidan av medaljutdelningar fördelades ytterligare två priser - snabbaste kvinna och man (utanför SM-klass) över BAUHAUS flygande kilometer. Kilometern gick längs Södermälarstrand och var den femte kilometern på banan. Finnkampsmaskotarna Kalo, från Sverige, och Levi, från Finland, peppade löparna längs banan och var populära selfieobjekt i parken.
     Samtliga resultat för SM-milen och STHLM10
     /Hillevi Thor