Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 28 november 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


På sex år nio placeringar och fjorton meter bättre!

På sex år nio placeringar och fjorton meter bättre!
Foto: Deca Text & Bild

Det är på Folksam GP det händer!

 2 jan, 2018.När på mitten av 1980-talet idén föddes om en svensk Grand Prix-serie var en av grundpelarna att – vid sidan av flaggskeppet DN Galan på Stockholms Stadion – skapa ett samordnat utbud av bra internationella tävlingar på hemmaplan. Tävlingar där fler svenska aktiva än de absoluta världsstjärnorna skulle få möjlighet att matcha mot inspirerande utländskt motstånd.
     Under de nu över tre decennier som förflutit sedan premiären sommaren 1985 har den svenska GP-serien i takt med tiden genomgått en hel del förändringar, men tanken att erbjuda svenska elitaktiva bra (= utvecklande) internationell tävlingserfarenhet på svensk mark är fortfarande ett fundament.
     Ett illustrativt exempel på att det inte bara är en vacker tanke utan något som också verkligen kan fungera i praktiken erbjuder Daniel Ståhl. Det var nog inte så många som upplevde Daniels magnifika 71.29 i somras som då tänkte på att det faktiskt var hans sjätte raka start i tävlingen:
     Bättre och bättre år för år
     För när han debuterade 2012 ännu inte fyllda 20 år var det med 57.32 och en undanskymd 10:e plats. Men år för år sedan dess har Daniel sedan jobbat sig framåt till årets superinsats genom att förbättra resultatet varje år och placeringen så länge det gick (vann första gången 2015).
     I en specialartikel tittar vi litet närmare på den utvecklingen och rent allmänt på den väldigt lyckade kombinationen ”Diskus på Sollentuna GP”, där under de senaste tio åren sju man har varit över 64 m och ytterligare tolv över 60 m!
     Läs hela artikeln "Daniel + Sollentuna GP = Sant"!
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 21.11 - 28.11

Förra veckan
Veckan 14.11 - 21.11

Två veckor sedan
Veckan 7.11 - 14.11