Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Julfrågesporten avgjord

Årets julfrågesportsvinnare!

Årets julfrågesportsvinnare!

 30 jan, 2003.Åtminstone de djärva tolv som skickade in svar på vår inte direkt banala Julfrågesport presenterad på juldagen har förstås funderat på hur det egentligen gick. Vad var de rätta svaren och var det någon som hade alla rätt också den här gången?
     Nu kan vi ge besked. De 16 frågorna med de rätta svaren (inkl en del kommentarer) finns nu samlade. Och även om frågorna nog genomgående krävde bläddrande i böcker eller surfande på nätet så var de allra flesta inskickade svaren riktiga. Men ingen hade alla rätt den här gången.
     På fråga 14 (den om EM-medaljörer i München som tävlat på IEM i Wien) hade faktiskt inte någon ett helt perfekt svar - även om alla hade "nästan" rätt - och på fråga 16 (den om antalet hopp i kvinnliga höjdfinalen vid IVM 1989) var det bara en enda som hittat det rätta svaret (många av de som gissat hade dock kommit mycket nära).
     Och i denna hypertäta klungstrid mellan friidrottsexperter kom just det enda rätta svaret på fråga 16 att fälla avgörandet för vem som skulle ta hem slutsegern Det var nämligen bara det som skiljde vinnaren Andy Senorski från de två tuffaste konkurrenterna Birger Fogelberg och Birger Fält! (Samma topptrio som i fjol alltså, fast då var Andy trea!)
     Bakom Andys 15 rätt av 16 möjliga och 2xBirgers 14 rätt följde sedan i stort sett hela det övriga startfältet på 12/13 rätt.
     Förre hinderlöparen Andys seger i denna delvis ganska svenska frågesport är extra intressant genom att han ju är amerikan och kom till Sverige och Göteborg (Midde Hamrins förtjänst) först i slutet av 80-talet.
     Vi gläds också åt återväxten i frågesporten. Inte minst imponeras man av Nils-Göran Nilssons insats. Som född 1988 hade Nils-Göran ju egentligen inga som helst egna minnen att dra nytta av utan fick verkligen gräva efter varje svar!
     Därmed lägger vi 2002 års julfrågesport till handlingarna och börjar uppladdningen för juldagen när det är dags att presentera den fjärde årgången av denna moderna tradition. Temat för frågorna är redan klart - det kommer att bli ....... Nej, det får ni ge er till tåls till december innan ni får besked om!