Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 9 december 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Framtiden för Diamond League?

 15 mar, 2019.I början av veckan kom ett pressmeddelande från Internationella Friidrottsförbundet om att IAAF:s styrelse fattat beslut om ett antal ändringar i Diamond League-konceptet att gälla fr o m nästa år (2020). Motiveringen var att göra serien mer attraktiv genom att anpassa den till en - sedan DL startades för tio år sedan - förändrad omvärld.
     De viktiga nyordningarna var alla defensiva eftersom de handlar om att skära ned: Antalet galor skall minskas från 14 till 12, antalet grenar från 32 till 24 och tidsomfånget (för TV-fönstret) från 120 till 90 minuter.
     Många frågor utan svar
     Pressmeddelandet gick dock inte in i några detaljer och det medförde att det snarare än att ge klara svar gav upphov till ännu fler frågor. Inte minst då kring vilka grenar som skall plockas bort och hur de konsekvenser detta medför är tänkta att hanteras.
     Specialartikeln "Vad händer med Diamond League 2020?" går igenom och analyserar det aviserade nya upplägget och listar de frågor - än så länge alltså utan tydliga svar - som det har genererat.
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 2.12 - 9.12

Förra veckan
Veckan 25.11 - 2.12

Två veckor sedan
Veckan 18.11 - 25.11