Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Tilde med VU-spelens rekordplakett efter sina 6.50 i F15-klassen för tre år sedan. På lördag hoppar hon igen på Ullevis banor!

Tilde med VU-spelens rekordplakett efter sina 6.50 i F15-klassen för tre år sedan. På lördag hoppar hon igen på Ullevis banor!
Foto: Deca Text & Bild

Månadens i maj: Tilde Johansson

 28 jun, 2019.Falkenbergs 18-åriga Tilde Johansson fanns redan i vintras - då hon tog tre ISM-guld och kvalade in till sitt första internationella seniormästerskap - med i resonemanget om att bli "Månadens" här på friidrott.se.
     Då nådde hon inte riktigt ända fram men redan Tildes säsongsdebut utomhus vid en seriematch i ett småkyligt och litet grått Kristianstad räckte mer än väl för att göra henne till "Månadens" för maj:
     Två nya pers - 6.61 i längd och 13.50 på häck - som placerade henne i topp på seniorårsbästa och 6.61 (f ö i lättmotvind) lyfte henne dessutom upp en 6:e plats genom tiderna.
     I vår specialintervju "U20-EM är mitt stora mål i år och ska bli så kul!" berättar Tilde mer om sin satsning. Bl a att hon inför den här säsongen faktiskt hade tränat med sikte främst på mångkamp. Men nu blir det förstås längd och häck i Borås.
     Läs hela intervjun!
     Den här helgen är Tilde i farten på Världsungdomsspelen där hon kör längd på lördagen (start kl 14.35) och häck på söndagen (försök 09.30, final 13.10).
     En tävling som ju direktsänds lördag-söndag på Friidrottskanalen!
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9