Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 28 november 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


3:a på Track & Fields 10-bästa!!

Världens 3:e bäste friidrottare 2019!

Världens 3:e bäste friidrottare 2019!
Foto: Deca Text & Bild

 21 dec, 2019.Friidrottsvärldens mest ansedda 10-bästalistor har sedan 1970-talet sammanställts av den amerikanska facktiskriften "Track & Field News". Listan görs genom att en internationell expertpanel röstar.
     I år bestod panelen av 36 personer och alla utom två hade Norges 400m häck-suverän Karsten Warholm som manlig etta. Mycket begripligt med tanke på att Karsten var obesegrad och dessutom gjorde en samlad säsong som tveklöst var den bästa någonsin i grenen.
     Men det fanns en till som i sin gren gjorde en säsong som också motiverade epitetet "tidernas bästa" och det var ju Daniel Ståhl i diskus. Visserligen var Daniel inte obesegrad men nivån han höll saknar motstycke.
     En historisk placering
     Det hade inte expertpanelen missat och faktum är att en av medlemmarna t o m hade svensken som sin nr 1 och totalt sett blev det en 3:e plats för Daniel bakom förutom Karsten även 200m-suveränen Noah Lyles.
     Hur stor den här 3:e platsen är förstår man av att ingen svensk tidigare placerat sig högre än så. Daniel tangerar alltså det "svenska rekordet" som delas av Carolina Klüft (2003), Stefan Holm (2004) och Kajsa Bergqvist (2005).
     En stolt 3:a!
     – Det känns stort! Riktigt kul att placera sig så högt i kamp med världens bästa friidrottare, säger Daniel.
     – Jag har förstått att jag är fjärde svensk att nå en tredjeplats på listan efter Carolina, Stefan och Kajsa. Verkligen stort att få bli en del av ett så meriterat sällskap.
     – Ett stort grattis till vinnaren Karsten Warholm. Att vi är två skandinaver topp-3 känns extra bra. Karsten förtjänar verkligen förstaplatsen: VM-guld, europarekord, Diamond League-seger och nära världsrekordet.
     Daniel befinner sig i Hälsingland och kommer fira jul hemma i Jakobsberg innan han i början på januari åker på ett tre veckor långt träningsläger till Sydafrika.
     * Alla svenska placeringar på TFN:s 10-bästalistor
     / A. Lennart Julin & Jonas Hedman

Senaste veckan
Veckan 21.11 - 28.11

Förra veckan
Veckan 14.11 - 21.11

Två veckor sedan
Veckan 7.11 - 14.11