Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Och dessutom

Och dessutom "Månadens" för september!
Foto: Deca Text & Bild

2019 blev sannerligen Daniels år

 23 dec, 2019.Vi tänkte kanske inte direkt på det när säsongen pågick men så här års när det vimlar av utmärkelser och listor blir det väldigt uppenbart att 2019 verkligen blev Daniel Ståhls år: Årets friidrottare, flerfaldig vinnare på Friidrottsgalan, finalist i Jerringpriset och så sent om igår 3:a på Track & Fields manliga 10-bästalista.
     Till detta kan också läggas friidrott.se:s ”Månadens friidrottare” för september. För det var ju på den månadens allra sista dag som VM-guldet säkrades i Doha.
     Och ett VM-guld är verkligen något så speciellt att det tveklöst uppfyller kriteriet för att någon skall kunna bli ”Månadens” också en andra gång (Daniel blev det första gången i april 2014). Särskilt som det var Sveriges första manliga VM-titel sedan Christian Olsson vann tresteget 16 år tidigare.
     I vår Månadens-intervju ”När allt var klart släppte all anspänning och tankarna kom ”Jag är världsmästare”, det kändes helt fantastiskt.” berättar Daniel om hur nervös den där kvällen på Khalifa-stadion faktistkt var ända fram till dess den siste konkurrenten Fedrick Dacres hade gjort sitt sjätte kast.
     Läs hela intervjun!
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9