Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Onsdag 4 oktober 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Inga problem med knälyftet de sista stegen in mot målet i Frankfurt trots att marathonperset sänktes med nästan tio minuter. (foto: www.marathon-photos.com)

Inga problem med knälyftet de sista stegen in mot målet i Frankfurt trots att marathonperset sänktes med nästan tio minuter. (foto: www.marathon-photos.com)

Månadens i oktober:
Marathonkometen Carolina

 26 dec, 2019.Förnuftsmässigt borde det inte vara möjligt men faktum är att Carolina Wikström mindre än ett och ett halvt år efter 3:11-debuten som 23-årig klubblös motionär på Stockholm Marathon 2018 hade gjort 2:33 i Frankfurt och gått in på den svenska Topp-10-listan genom tiderna!
     Visst kan friidrottskarriärer ibland gå fort men då handlar det i allmänhet om personer som har en bakgrund i en annan idrott på ganska hög nivå. Men inte heller detta stämde för Carolina som i och för sig alltid sprungit men bara i storleksordningen ett par-tre mil i veckan som motion.
     Men 3:11-debuten – när hon satsat på 3:30 – gav mersmak, hon sökte sig till en klubb (LK Roslagen) och började träna mer systematiskt och redan ett halvår senare noterade hon 2:46 i Valencia. Fortsättning följde sedan i våras med bl a en 4:e plats på SM-halvmaran i Göteborg, en 5:e på maran (pers 2:43) i Stockholm och en 5:e också på SM-milen bara 12 dagar senare.
     Under halvmaraperset på andra halvan!
     Och i Frankfurt Marathon i slutet av oktober var det alltså dags för ytterligare ett stort utvecklingssteg på marathon då Carolina kapade över 9 minuter ned till 2:33:49. Detta i ett lopp där hon låg runt 30:e plats på första halvan för att sedan speeda upp på andra och gå i mål som nr 15.
     I vår Månadens-intervju ”Jag hade gåshud de sista kilometerna och känslan när jag kom in på upploppet är en av de mäktigaste upplevelser jag haft!” berättar Carolina hur denna oplanerade och osannolika blixtresa från ”ingenstans” till svensk elit gått till. Självklart får vi också veta om de tankar och planer för löparframtiden som nu finns.
     Läs hela Månadens-intervjun med Carolina Wikström!
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 27.9 - 4.10

Förra veckan
Veckan 20.9 - 27.9

Två veckor sedan
Veckan 13.9 - 20.9