Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 1 december 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Ett av de mest minnesvärda ögonblicken: Ärevarvet på Stockholms Stadion efter att han bjudit publiken på det allra första 6m-hoppet på den ärevördiga arenan!

Ett av de mest minnesvärda ögonblicken: Ärevarvet på Stockholms Stadion efter att han bjudit publiken på det allra första 6m-hoppet på den ärevördiga arenan!
Foto: Deca Text & Bild

Mondos 2019 under mikroskopet

 2 jan, 2020.Att Daniel Ståhl hade ett fantastiskt 2019 har knappast någon missat och att matcha en sådan säsong som kan klassas som ”tidernas bästa” i grenen är självklart inte lätt.
     Men Daniel var inte ensam svensk om att göra exceptionell säsong förra året. Vi hade ju också en stavhoppare som var en ytterst knappt – samma sluthöjd som vinnaren men en retfull rivning mer på vägen upp – slagen 2:a på VM i Doha.
     I en specialartikel har vi skärskådat Mondos fjolårsfacit och jämfört det med hur han presterade 2017 och 2018. Vad gäller årsbästa var det 5.90 för tre år sedan, 6.05 i förfjol och 6.00 i fjol vilket i första anblicken indikerar en tillbakagång.
     Årsbästa säger inte allt
     Men som signaleras av artikelrubriken ”Mondos bästa år – hittills” visar den mer djupgående analysen att fjolåret som helhet var hans klart starkaste så här långt i karriären:
     Han hade en högre snittnivå på resultaten, han tog sina bästa placeringar i de största sammanhangen (2:a på både VM och DL-final) och i inbördes möten med de andra topphopparna var det bara mot Kendricks han fick ge sig (och då med knappa 3-4).
     Läs hela analysen ”Mondos bästa år – hittills”!
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 24.11 - 1.12

Förra veckan
Veckan 17.11 - 24.11

Två veckor sedan
Veckan 10.11 - 17.11