Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 2 mars 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Dunderperset 1:12:24 på halvmaran i Boulogne-Billancourt gjorde Sanna till friidrott.se:s

Dunderperset 1:12:24 på halvmaran i Boulogne-Billancourt gjorde Sanna till friidrott.se:s "Månadens" för november. (foto: yorunningclub.)

Månadens i november: Sanna

 4 jan, 2020.Att det inte finns en specifik standardmodell för hur en friidrottskarriär ”måste” se ut illustreras tydligt av våra två senaste ”Månadens” här på friidrott.se:
     * Oktobers Carolina Wikström gick med i en klubb och började träna organiserat som 24-åring sommaren 2018 och omnämndes här på friidrott.se första gången i december 2018 (efter 2:46 på maran i Valencia).
     * Novembers Sanna Mustonen å sin sida gick med i en klubb i 10-årsåldern, tävlingsdebuterade 2002 och omnämndes här på friidrott.se första gången i mars 2006 (silver på F15 1000m vid IUSM).
     Men ändå finns klara paralleller idag: De har samma tränare (Christian Mundt), båda har i höst gått in som 9:a genom tiderna (Carolina på maran och Sanna på halvmaran) och båda ser marathon som framtidsdistansen. Men ”resorna” fram till hösten 2019 kunde alltså knappast vara mer olika.
     Tjugo år som löpare
     I vår Månadens intervju berättar Sanna sin story som börjar för tjugo år sedan hemma i Nykvarn med serieterräng i den lokala orienteringsklubbens regi. Fortsättningen gick sedan via bl a tre år på friidrottsgymnasium i Sollentuna, fyra år på universitet i Arkansas och Oregon och det stora lyftet vid halvmaran nu i november i Boulogne-Billancourt fram till dagens satsning med 14-15 mil i veckan med kortsiktiga målet EM-halvmaran 2020 och långsiktiga målet OS-maran 2024!
     Läs hela intervjun ”Formen var bra och jag kände att jag fick ut väldigt mycket den dagen!”!
     / A. Lennart Julin

Senaste veckan
Veckan 24.2 - 2.3

Förra veckan
Veckan 17.2 - 24.2

Två veckor sedan
Veckan 10.2 - 17.2